NORDIC MOTION™

Välkommen till portalen för alla rullskidåkare RULLSKIDOR.SE

Nordic Motion™

Nordic Motion™ rullskidan är en specialdesignad rullskida för att kombinera den traditionella längdskidåkningsrörelsen, med en mer stabil och trygg åkning.

Till skillnad mot vanliga rullskidor så är Nordic Motion™ stabilare och långsammare.
Detta ger:
- en trygg körning båda på plan mark och i nedförsbackar.
- möjligheten att genomföra den fina traditionella längdskidrörelsen på ett behagligt sätt. En rörelse som aktiverar de stora muskelgrupperna på ett mycket skonsamt sätt. De stimmunlerar även balanssinnet på ett lekfullt sätt.

Med Nordic Motion™ upplever du natur och omgivning på ett behagligt sätt samtidigt som kroppen får sin träning.

Det är stavarbetet som gör Nordic Motion™ till en idealisk träningsform. Man använder nästan dubbelt så mycket av kroppens muskler, jämfört med vid löpning.

– Om du jämför med powerwalk eller löpning så är armar, axlar och rygg mycket mer aktiva med Nordic Motion™. Detta gör att både den totala konditionseffekten och förbränningen blir mycket högre, säger Johanna Bergman, idrottsfysiolog och tidigare fystränare för FC Rosengårds damlag.
Ytterligare fördelar med Nordic Motion™ är att det tränar upp balansen, koordinationen och att det är mer skonsamt för kroppen jämfört med löpning.
- Stavanvändningen med Nordic Motion™ aktiverar både överkroppens muskulatur och hela kroppens naturliga rörelsemönster. Detta rörelsemönster är ett steg i förebyggandet av problem i rygg, armar och nacke säger Johanna Bergman och fortsätter:
En utmärkt träning för alla som har ett stillasittande arbete.

Nordic Motion™
Köp Nordic Motion™